Real srusio tradiciju

Sinoc su derby kola odigrali Deportivo i Real Madrid, gdje su se Galacticosi bolje snasli i pobijedili na Riazoru sa 3-1, i napokon sursili tradiciju koja je trajala vec oko 19 godina.

Iako je i Madridjanima i Deportivu falilio igraca, to se ipak vise odrazilo na tim iz La Corune. Real je poceo da napada od pocetka utakmice i stvorio mnoge sanse, dok se tim sa Riazora povukao i branio. Sanse koje se trebaju izdvojiti jesu volej udarac Benzeme kojeg je odlicno odbranio Aranzubia. Ali nije proslo mnogo vremena i Granero je iskortistio gresku odbrane Deportiva i glavom ubacio loptu u mrezu 13′. DEP 0-1 RM.

Nakon gola Real Madrid nije prestajao napadati, te stvarao mnoge sanse koje je propustio Raul, i branio Aranzubia. Onda je uslijedio najljepsi gol kola ili bolje reci asistencija koju je Guti petom uputio Benzemi, koji je lahko postigao drugi gol za Galacticose u 40′. DEP 0-2 RM.

Drugo poluvrijeme je pocelo sa napadima Reala, a najvece sanse je imao Kaka koje je nevjerovatno odbranio golman Deportiva. Tim sa Riazora se nije predavao i poceo da napada, ali ti napadi nisu bili dovoljni da zabiju gol Ikeru Casillasu, koji je imao vise posla u drugom nego u prvom poluvremenu. Ono sto je sokiralo igrace Reala jeste penal koji je dosudjen Deportivu u 87′ utakmice. Penal je sutao Riki u desnu stranu gdje se bacio i Iker, ali je bila jaka i precizna pa je nije mogao odbraniti. DEP 1-2 RM.

Nakon gola koji je postigao Riki, Deportivo je napadao i pravio pritisak na igrace Real Madrida. No, to sebi Madridjani nisu htjeli dopustiti pa su u 90′ postigli gol opet preko Karima Benzeme. DEP 1-3 RM.

Nesto sto je osim pobjede obradovalo Pellegrinija jeste da je Benzema napokon proradio i zabio dva gola u vaznoj utakmici za Real Madrid.

PREGLED:

Golovi:

RM: Granero 13′, Benzema 40′, 90′

DEP: Riki 87′

Zuti kartoni:

RM: /

DEP: Manuel Pablo, Juan Rodriguez, Juca

Izmjene:

RM: Raul < Drenthe 79′

DEP: Juca < Bodipo 84′, Valeron < Ivan Perez 55′, Pablo Alvarez < Riki 75′

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *